Lam fra Skattebu gard. Lamfilet Wellinton


 1 kg ytrefilet lam 

1 ts Maldon salt

1 ts kvernet svart pepper

2 ss usaltet smør

Soppfyll:

150 g kantareller

2 stk. sjalottløk finhakket 

3 ss persille finhakket 

3 ss timian finhakket

2 dl brødraps 

2 ss usaltet smør

smak til med salt og pepper.

Innbaking:

1 pk. frossen butterdeig 

2 stk. eggRenskjær lamme fileten og krydre med salt og pepper. Brun fileten raskt på alle sider i en varm panne med smør. Sett den til avkjøling.

Finhakk kantarell og sjalottløk til fyllet. Du kan også kutte det i grove biter og kjøre det raskt i en foodprosessor slik at du får små jevne biter.

Stek fyllet i en panne med smør til det er gyllent og all væske har fordampet, ca.15 minutter. Forsøk å press ut så mye væske du klarer fra soppen, og tilsett persille, timian og brødsmuler. Smak til med salt og pepper.

Legg butterdeigplater sammen så de danner en stor nok flate til å rulle rundt fileten. Pensle pisket egg i skjøten og lim dem sammen - bruk eventuelt et kjevle og kjevle deigen sammen. Legg soppmassen på midten av butterdeigen. Klem den utover i en firkant, mål at du har fått den like lang som fileten er.

Tørk godt av fileten og legg den over soppen, og rull/pakk butterdeigen rundt fileten. Lim skjøtene sammen med litt pisket egg. Legg den med skjøten ned på et bakepapir. Pensle med sammenpisket egg og sett den kjølig til den skal stekes.

Varm et stekebrett, og løft forsiktig bakepapiret med fileten over på det varme brettet. Stikk et steketermometer inn i midten av den tykkeste delen av kjøttet og stek på 200 ºC i ca.10 minutter. Skru ned varmen til 180 ºC og stek videre i ca. 15 minutter, til steketermometeret viser 48 ºC. Ta stykket ut av ovnen og la det hvile i 10-15 minutter.

Tips:
Veldig viktig at kjøttet får ville slik at all kjøttsaft for satt seg i kjøttet. Vis du kjærer for tidlig vil all kjøttsaft rene ut av kjøttet.


 

Kommentarer

Populære innlegg