KANELSNURRKanelsnurr 25 stk.

Ovnen på 200 grader.

Deig:

1 stk egg

50 g gjær

150 g sukker

1 kg hvetemel

1 ts kardemomme

1 ts salt 

Kutt smør i terninger, og la det temperere seg litt mens deigen elter.

Ha hvetemel, sukker, gjær salt og kardemomme i en bakebolle til kjøkkenmaskin. Bruker du fersk gjær kan du smuldre gjæren i bollen, eller røre den ut i melken. alt vil blande seg godt sammen, så begge deler er like bra. 

Ha i egg, og spe med melken, Romtemperert. hold tilbake 1/2 dl, tilsett mer melk etter hvert vis deigen virker for fast.

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. før var det anbefalt veske til 37 grader. med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjæren kan dø. bruk derfor romtemperert melk. Hevingen tar litt lenger tid, avhengig av tempratur i deigen. men deigen vil også få en bedre smak .

Elt deigen i ca 15 minutter.

Tilsett smører og elt deigen videre i ca. 10 minutter, til deigen er myk og elastisk. Ta gjerne glutentesten, mot slutten av eltingen. strekk en liten deigklump mellom fingerene og forsøk  få en tynn, gjennomsiktig hinne. Er deigen elastisk og smidig er den klar for heving.

Dekk til deigen og la den heve i ca. 1 time, eller til dobbel størrelse.


Fyll:

80 g meierismør 

1/2 dl sukker

2 ss kanel

Bland romtemperert smør med sukker og kanel. 

Del deigen i to deler og kjevle hver ut til en leiv, ca. 20x45 cm. smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.

Legg bollene med en av snittflatene ned på stekeplaten med bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter under klede. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 8 minutter. Avkjøles på rist Kommentarer

Populære innlegg