Urtebrød med bacon

 

5 dl h-melk

50 g urteblanding av timian, rosmarin og persille

50 g gjær

50g g smør

2 ts salt

80 g bacon

12 dl hvetemel

Varm melken til 36 grader. Ha urtene i litt av melken. smuldre gjæren i en bolle og rør dem ut i urtemelken. Sett ovnenpå 180 grader.

Tilsett resten av melken, smør, salt og tilsett hvetemel tilslutt. Arbeid deigen til den er smidig og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast. ca. 1 time.

Ta ut deigen og elt den godt. Stram den opp. Sur rundt bacon.

Legg dem på smurt bakebrett med bakepapir. La dem heve i ca. 1time. Stekes i ca. 45 minutter  i 180 grader. du kan også ta temperaturen på brødet. kjernetemperatur skal være 96 grader da er brødet ferdig.

Kommentarer

Populære innlegg