Urtebrød med bacon
5 dl h-melk
50 g urteblanding av timian, rosmarin og persille
50 g gjær
50g g smør
2 ts salt
80 g bacon
12 dl hvetemel
Varm melken til 36 grader. Ha urtene i litt av melken. smuldre gjæren i en bolle og rør dem ut i urtemelken. Sett ovnenpå 180 grader.
Tilsett resten av melken, smør, salt og tilsett hvetemel tilslutt. Arbeid deigen til den er smidig og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast. ca. 1 time.
Ta ut deigen og elt den godt. Stram den opp. Sur rundt bacon.
Legg dem på smurt bakebrett med bakepapir. La dem heve i ca. 1time. Stekes i ca. 45 minutter i 180 grader. du kan også ta temperaturen på brødet. kjernetemperatur skal være 96 grader da er brødet ferdig.
Kommentarer
Legg inn en kommentar