Sjokoladeterte


 Tertebunn:

90 g kaldt smør

180 g hvetemel

1 stk eggeplomme 

1 ss sukker 

1ss vann

skjær kaldt smør i terninger. Ha mel og smør i en food processor, blend til smuler. Det kan også smuldres sammen for hånd. Bland inn eggeplomme og sukker. tilsett til slut vann.

Kjelve deigen en cm tykk. smør terteformen. Løft deigen forsiktig over formen og trykk den ned i formen. Dekk alle sprekker og sørg for at deigen går ned i møtet mellom kant og bunn. Fjern overflødig deig fra toppen av kanten.

Sett bunnen i fryseren i ca. 20 minutter og forvarm ovnen til 190 grader med et stekebrett stående midt i ovnen. Sett paibunnen på det varme stekebrettet og stek bunnen gylden i 10- 15 minutter. Ta kaken ut og avkjøles. Senk varmen i ovnen til 160 grader.


Sjokolade fyll:

2 ss sukker

1 stk egg

1 stk eggeplomme

75 g usaltet smør 

100 g sjokolade 

Visp sukker, egg til eggedosis. smelt smør og sjokolade sammen,  og visp det inn i eggedosisen til en glatt og masse. hel den i tertebunnen, og stek på 160 grader i ca 20 minutter, tilsetttil sjokolafen har stivnet, avkjøl i formen.

Kommentarer

Populære innlegg