Fermentering av gulrot


1 l vann

30 g salt 

Økologiske gulrøtter 

Norgesglass med lokk

Kok opp 3 dl av vannet og tilsett 30 g salt. Rør godt til saltet har last seg opp. Tilsett resten av vannet og og bland det godt.

Vis du ønsker å ha skallet på gulrøttene må du rense dem for all jord. Bruk grønnsak skrubb eller negle børste. Vis du har store gulrøtter deler du dem i passe store biter, Viktig at alle bitene har samme størrelse. 

Ta frem Norgesglass. Fyll glasset med gulerøttene. Tøm på saltlake. Pass på at alle bittene eller de små gulerøttene kommer under vannet, (for å unngå mugg) Vis dem flyter opp kan du legg på en ren stein på toppen  slik att alle gulerøttene kommer under vann. Skru på lokket.

Når gulrøttene smaker surt nok er de ferdig fra 6 til 15 dager i romtemperatur. Når du synes den er sur nokk setter du helle Norgesglasset inn i kjøleskapet, Holdbarhet helle vinteren.

Vi i Heimatt bruker veldig mye fermentert mat i våres restauranter 

Lykke til 

Kommentarer

Populære innlegg