Sitronterte
Mørdeig:
250 g hvetemel
125 g melis
5 g maldonsalt
100 g mandelmel
125 g smør
50 g fløte
3 eggeplommer
Bland hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand. Deretter rører du inn eggeplommer og fløte. Sett blandingen et dagn i kjøleskap for kjevling.
kjevle deigen ca. 2 mm. trykk og legg den i formen. Ha bakepapir over terten. fyll på med tørkede erter, slik at ikke terte deigen blåser seg opp under stekning. la den hvile 1 time i kjøleskap. ta den ut og stikk mange små hull med en gaffel. stek den i ca. 20- 25 minutter uten fyll. stek terten på 180 grader. Terte deigen skal være gylden og sprø. Ta bort ertene fra terten.
Sitronkrem:
4 egg
skall av 2 sitron
160 g sitronsaft
200 g sukker
125 g usaltet smør
Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca.1 min. i en kjelle mens du rører kraftig. Avkjøl til ca.35 grader og tilsett romtemperert smør. Bruk en mikser for å få sitronkremen glatt.
Marengs:
3 eggehviter
20 g sukker
90 g melis
Pisk eggehvite og sukker til marengs. Tilsett melis og kjør sakte i maskin til konsistensen er glatt. Brukes med en gang.
Sett den sammen:
Legg på ny pisket sitronkrem. Sett terten i fryseren til kremen er stivfrossen.
Dypp toppen av terten i marengs. Brenn av med brulé brenner. Pynt med friske bringebær.
Kommentarer
Legg inn en kommentar