Sitronterte


Mørdeig:

250 g hvetemel

125 g melis

5 g maldonsalt

100 g mandelmel

125 g smør

50 g fløte

3 eggeplommer 

Bland hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør til det ser ut som sand. Deretter rører du inn eggeplommer og fløte. Sett blandingen et dagn i kjøleskap for kjevling.

kjevle deigen ca. 2 mm. trykk og legg den i formen. Ha bakepapir over terten. fyll på med tørkede erter, slik at ikke terte deigen blåser seg opp under stekning. la den hvile 1 time i kjøleskap. ta den ut og stikk mange små hull med en gaffel. stek den i ca. 20- 25 minutter uten fyll. stek terten  på 180 grader. Terte deigen skal være gylden og sprø. Ta bort ertene fra terten.


Sitronkrem:

4 egg

skall av 2 sitron

160 g sitronsaft

200 g sukker

125 g usaltet smør 

Kok opp egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i ca.1 min. i en kjelle mens du rører kraftig. Avkjøl til ca.35 grader og tilsett romtemperert smør. Bruk en mikser for å få sitronkremen glatt.

Marengs:

3 eggehviter

20 g sukker

90 g melis

Pisk eggehvite og sukker til marengs. Tilsett melis og kjør sakte i maskin til konsistensen er glatt. Brukes med en gang.

Sett den sammen:

Legg på ny pisket sitronkrem. Sett terten i fryseren til kremen er stivfrossen. 

Dypp toppen av terten i marengs. Brenn av med brulé brenner. Pynt med friske bringebær.


Kommentarer

Populære innlegg