Sjokolade fondant

Til 6 porsjonsformer.


1oo g sjokolade. 71% (kan bruke også mørk sjokolade fra Freia. Dronning sjokolade)

1oo g usaltet smør 

4 syk. egg

1 dl sukker

1 dl hvetemel 

Forvarm ovnen på 220 grader.

Hakk sjokoladen opp i små biter.  Smelt smør og bland med sjokoladen. La stå 3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør smør og sjokolade lett sammen.

Visp egg og sukker lett sammen og tilsett sjokoladeblandingen. pisk kraftig til en jevn og glatt røre. Sikt over melet og rør det forsiktig inn,

Smør formene godt og fyll dem 3/4 fulle. Sett dem på bakebrett og stek dem ca. 8 minutter.

Du kan fryse ned sjokolade fondant i porsjonsformer. ta dem opp og rett i ovnen. da må du beregne ca. 1-2 minutter lenger steking. Lurt å teste en på forhånd.

Til sjokolade fondant er det godt med vaniljeis og friske bær-





Kommentarer

Populære innlegg